Poboljšajte poslovanje uz ERP u cloudu.

Aplikacije za upravljanje resursima poslovanja, popularno nazvane ERP sustavi, nekada su isključivo bile namijenjene velikim nacionalnim i multinacionalnim tvrtkama koje su, neovisno o sektoru, napredne tehnologije i pametno korištenje poslovnih podataka maksimalno iskoristile za svoja rastuća poslovanja.
Tako su veliki multinacionalni trgovački lanci, osiguravajuće kuće, hotelski lanci i svjetski proizvođači svoje aplikacije uglavnom krojili prema svojim poslovnim procesima te na njima gradili automatizaciju i poslovnu izvrsnost. Na globalnom tržištu to im je često osiguralo prednost nad konkurencijom.

S druge strane, srednje velikim i malim tvrtkama takve su vrste aplikacije dugo bile suviše kompleksne, prilično neprilagodljive, a vrlo često i financijski prezahtjevne.

CLOUD ERP

Pojavom Cloud-a došlo je do jačanja tržišta srednje velikih i malih tvrtki koje su prepoznale ulogu IT-a u progresivnom rastu poslovanja te krenule u potragu za kompetentnim poslovnim aplikacijama koje će ponuditi pozitivne poslovne prakse, a istovremeno biti dovoljno fleksibilne za njihov rast u vrlo kompetitivnom okruženju.

Kao rješenje, pojavile su se Cloud ERP aplikacije i tržište je brzo prepoznalo prednosti lakše dostupnosti pametnih aplikacija s bilo kojeg mjesta kao i njihovo povezivanje s različitim online i offline prodajnim alatima.
Današnja se očekivanja od poslovnih aplikacija očituju u mogućnosti donošenja brzih odluka potkrijepljenih organiziranim podacima u realnom vremenu.

Suvremeni poduzetnici uspješno povezuju komplementarne usluge i proizvode stvarajući nova iskustva za svoje kupce, pa tako traže mogućnosti upravljanja različitim djelatnostima istovremeno, uz poboljšanje prodaje i kontrolu troškova.

Iznimno je važno i da ERP sustav kroz integracije s drugim specijaliziranim aplikacijama gradi i održava čitav poslovni ekosustav koji će poslovnim korisnicima potpuno automatizirati komunikaciju s kupcima i dobavljačima te pružiti kontrolu kroz intuitivna izvješća i različite mogućnosti vizualizacija podataka.

Kada je riječ o izrazito vitalnim Cloud aplikacijama koje se neprestano prilagođavaju naprednom poslovnom svijetu, važno mjesto u nizu prednosti pripada svakako visokoj razini odabrane IT infrastrukture i sigurnosti poslovnih podataka što danas pouzdano nude javne Cloud platforme poput ORACLE Cloud-a.

IZAZOVI U ODABIRU ERP APLIKACIJE

Unatoč prilično bogatom izboru ERP aplikacija na našem tržištu, od svjetski poznatih, preko lokalno razvijenih i regionalno dostupnih, pa sve do onih najmanjih, vrlo specifičnih aplikacija, izazovi s kojima se susreću poslovni korisnici prilikom izbora i korištenja ERP-a su brojni.

Ipak, prilagođenost djelatnosti, lokalizacija i zakonska usklađenost, korisnička podrška i poznavanje sektora u području djelatnosti tvrtke najveći su izazovi s kojima se poslovni korisnici susreću tijekom odabira i korištenja poslovnih ERP aplikacija.

Također veliki izazov predstavlja i IT infrastruktura koju klijent mora osigurati i o kojoj kasnije mora brinuti ukoliko odabir aplikacija ne podrazumijeva Cloud okruženje u pravom smislu te riječi.
Kao i u svemu, ljudski faktor ima značajan utjecaj na razinu zadovoljstva korisnika tijekom uvođenja i korištenja nove poslovne aplikacije.

Stručan i profesionalan tim djelatnika na strani ERP implementatora koji posjeduje bogato iskustvo u korištenju poslovnih aplikacija kao i u određenoj djelatnosti s tvrtkinim operaterima može razgovarati na razini njihove terminologije, vodeći se ciljem optimizacije procesa i rješavanja svakodnevnih operativnih prepreka koje zbog prijašnjeg poznavanja sektora uistinu i razumije.

ERP U RETAIL-u

Hrvatski retail sektor relativno dobro usvaja i primjenjuje europske i svjetske trendove u području novih tehnologija, suvremenih komunikacijskih i prodajnih kanala te automatizacije internih i eksternih procesa.

Tim više je brojnim poduzetnicima u Retail sektoru postao ozbiljan izazov kako pronaći regionalno lokaliziranu poslovnu aplikaciju koja će omogućiti potpunu prilagođenost djelatnosti maloprodaje i veleprodaje, optimizaciju zaliha i skladišno poslovanje, jačanje online i offline prodajne mreže, sveobuhvatnost i pouzdanost u planiranju i kontroli prihoda i rashoda te stabilan rast i širenje u zemlji i regiji.

ERP VIRGA KAO ODGOVOR

ERP VIRGA je regionalno lokalizirana, online dostupna Cloud Platforma koja nudi specijalizirana rješenja za napredne sektore. Za Retail sektor konkretno dostupne su gotove Cloud aplikacije VIRGA Supermarket i VIRGA Sport & Fashion, namijenjene velikim i malim trgovcima robom široke potrošnje.

Aplikacije VIRGA Supermarket i VIRGA Sport & Fashion lokalizirane su i dostupne na tržištima Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, a uskoro dolaze i u zemlje Rumunjska i Bugarska.

Regionalna prisutnost aplikacije VIRGA kroz lokalizaciju, zakonske odredbe i korisničku podršku omogućuje trgovcima stabilan rast i ekspanziju. S obzirom na to da se radi o aplikaciji koja je smještena u naprednom okruženju ORACLE Cloud-a upravljanje multinacionalnim lancem maloprodajnih mjesta, veleprodajom i skladištem moguće je s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme.

Tijekom implementacije, kao i kroz korisničku podršku VIRGA korisnici komuniciraju s djelatnicima koji imaju dugogodišnje praktično iskustvo na području trgovine, nabave, skladišnog poslovanja, računovodstva i ljudskih resursa.

VIRGA Supermarket specijalizirana je Cloud aplikacija za velike lance trgovine ali i kvartovske markete koji se bave pretežito prodajom prehrambenih proizvoda. S druge strane, VIRGA Sport & Fashion je Cloud aplikacija namijenjena specijaliziranim trgovinama odjeće, obuće, sportske i hobby opreme.

Obje aplikacije omogućuju transparentnost i kontrolu rada dislociranih poslovnica, prodaju na naprednim kasama, kontrolu zaliha te centralno upravljanje nabavom i prodajom.

Funkcionalnosti uključuju

  • Šifrarnici artikala, dokumenata, skladišta, nabave i prodaje
  • Nabava – narudžbe, primke i povrati – izvješća
  • Praćenje zaliha – izvješća
  • Prodaja, maloprodaja i veleprodaja iz maloprodaje, izvješća
  • VIRGA POS blagajna i program vjernosti Hatch!
  • Inventure
  • Izrade naljepnica, etiketa i deklaracija
  • Izvještajni sustav

Njihova prilagođenost istovremeno malim, srednjim i velikim tvrtkama moguća je kroz modularnost aplikacije. Cijena i uvjeti korištenja prilagođeni su opsegu korištenja kao i veličini tvrtke, odnosno broju operatera koji rade u aplikaciji.

Iako aplikacije VIRGA Supermarket i VIRGA Sport & Fashion uključuju sve potrebne funkcionalnosti u nabavi, skladišnom poslovanju, veleprodaji i maloprodaju, zahtjevniji korisnici dodatno će odabrati komplementarne module koji im stoje na raspolaganju, a potpuno su integrirani s modulima VIRGA Supermarket i VIRGA Sport & Fashion