Pravila sigurnosti i privatnosti

Obavijest o obradi osobnih podataka

Zašto se prikupljaju tvoji osobni podaci i kako se obrađuju?

Koristimo tvoje osobne podatke kako bi komunicirali sa tobom i pružili ti zatražene usluge ili informacije (dalje: “Usluge“), što može uključivati sljedeće:

 • planiranje i održavanje događaja koje organiziramo, foruma, webinara, društvenih mreža u kojima možeš sudjelovati
 • za svrhe marketinga, npr. kako bi te kontaktirali i raspravili o tvojem interesu o našim uslugama i proizvodima, dostavili ti informacije o nama, našim povezanim društvima i partnerima, kao na primjer informacije o proizvodima, promocijama ili događajima, uključujući telefonsku, email, newsletter komunikaciju, SMS poruke ili druge obavijesti koje dostavljamo putem mobilnih ili web aplikacija
 • savjetodavne i prodajne usluge putem kojih te detaljnije informiramo o proizvodima i uslugama u našoj ponudi
 • možemo koristiti kolačiće za funkcioniranje ili poboljšanje internet stranica; kolačići mogu biti korišteni odvojeno ili u kombinaciji sa tvojim podacima kako bi ti pružili personalizirane informacije o nama
 • za pružanje, održavanje i poboljšavanje usluga i informacija koje od nas zatražiš, za pružanje odgovora na tvoje komentare i pitanja, kao i pružanje podrške
 • poboljšanje usluga, uključujući razvoj novih proizvoda, usluga, svojstava i funkcionalnosti.

Tvoje podatke možemo prikupljati i obrađivati u mjeri koji su nužni za ispunjene svoje obveze odnosno za koje postoji legitimni interes ili dobivanjem tvoje suglasnosti za što ćemo te tražiti izričitu privolu.

Tvoje osobne podatke pohraniti ćemo u našu internu bazu Kontakt podataka ili uvesti u newsletter ili distribucijske servise e-pošte, kako bih ih koristili za direktnu komunikaciju sa tobom uključujući telefonsku komunikaciju, SMS poruke ili notifikacije putem mobilne ili web aplikacije, te e-mail komunikaciju i newsletter komunikaciju sa tobom kako bi ti pružili prethodno opisane Usluge.

Izričitu privolu  posebno ćemo tražiti za korištenje u svrhe direktnog marketinga i prijenosa tvojih osobnih podataka trećim stranama kao što je Mail Chimp pružatelj newsletter servisa.

Pružanje osobnih podataka nije tvoja obveza pa ako u bilo kojem trenutku poželiš da tvoji osobni podaci budu izbrisani iz evidencija, obavijesti nas putem niže navedenih kontakt podataka. Međutim, bez pristupa osobnim podacima nećemo ti moći omogućiti navedene pogodnosti.

Ako ste mlađi od 16 godina, molimo vas da nam ne pružate nikakve podatke bez prethodnog odobrenja roditelja ili skrbnika kojega nam morate dostaviti na uvid.

Koje tvoje osobne podatke prikupljamo i kako?

Ako nas izravno kontaktiraš putem:

 • obrasca na internetskoj stranici
 • direktno e-poštom
 • putem socijalnih mreža
 • telefonskim pozivom
 • uživo u poslovnici tvrtke

od tebe zahtijevamo da nam pružiš minimalno potrebne Kontakt informacije:

 • ime i prezime
 • naziv tvrtke
 • adresa (ulica i kućni broj, mjesto, država)
 • telefonski broj
 • e-mail adresa
 • pozicija unutar tvrtke.

Informacije iz drugih izvora

Povremeno možemo dobiti Kontakt informacije o tebi od trećih strana, kao što su na primjer javne baze podataka, socijalne mreže, treće strane pružatelji podataka (npr. baze poslovnih podataka). Prije korištenja informacija iz tih izvora, poduzeti ćemo razumne napore kako bi provjerili da treće strane imaju zakonitu osnovu ili obavezu podijeliti takve informacije sa nama.

Na temelju tvojeg korištenja naših Usluga osobni podaci koje nam pružaš mogu uključivati i druge informacije kao što su lokacija (zemljopisno područje) ili preferencije.

Kolačići i druge slične tehnologije

Kada pregledavaš sadržaj naših mrežnih stranica, možemo prikupljati informacije putem različitih metoda kao što su kolačići (cookies), web beacons i drugih sličnih tehnologija. Kad kažemo kolačići, odnosimo se na sve navedene tehnologije. Kolačiće koristimo kako bi:

 • prikupili standardne informacije tvog internet preglednika (vrsta preglednika, jezične postavke preglednika, itd.)
 • IP mrežnu adresu ili drugu adresu ili identifikator (ID) uređaja
 • aktivnosti koje poduzimaš na našim internetskim stranicama, kao što su posjećene stranice i poveznice
 • internetske stranice ili drugi sadržaj kojega pregledavaš kako bi interaktirao sa našim Uslugama
 • datum i vrijeme posjete, pristup ili korištenje Usluge
 • informacije koje se odnose na interakciju sa porukama elektronske pošte, kao npr. jesi li otvorio, pregledavao sadržaj poruke ili pozivao poveznice sadržane u poruci ili prosljeđivao poruku.

Informacije iz dnevnika

Kada pregledavaš sadržaj naših mrežnih stranica ili koristiš Programsku podršku za komunikaciju sa nama, automatski prikupljamo i pohranjujemo određene informacije u poslužiteljske dnevnike. To uključuje bilježenje i korištenje podataka o tvojoj prijavi, kolačićima (cookies), podacima o tvojem uređaju te internet protokol (“IP”) adresi kako bi te identificirali i bilježili tvoje korištenje naših servisa.

Tko je odgovoran za obradu tvojih osobnih podataka ?

Tvoje osobne podatke obrađivati će trgovačko društvo Login d.o.o. Rijeka, Mihačeva draga bb, OIB: 38862460256, e-pošta: zastitapodataka@login.hr .

Službenik za zaštitu podataka

Imenovali smo službenika za zaštitu podataka kojem se možeš obratiti putem gore navedenih podataka za kontakt sa svim pitanjima, primjedbama, zahtjevima, prigovorima ili drugim komentarima u vezi s našom obradom tvojih osobnih podataka.

Koliko dugo se čuvaju tvoji osobni podaci?

Tvoje podatke ćemo čuvati za vrijeme potrebno za postizanje gore navedenih svrha, tj. sve dok želiš primati naše obavijesti sukladno preferencijama o kojima si nas obavijestio prilikom davanja svojih osobnih podataka.

Konačno, obrisati ćemo tvoje podatke  na tvoj zahtjev tj. kada zaprimimo tvoj prigovor na obradu ili obavijest o povlačenju privole.

Tko ima pristup podacima i sa kime se dijele ?

Tvoje podatke možemo povjeriti i nekom drugom pružatelju usluga radi poboljšavanja naših usluga i ostvarivanja novih pogodnosti u sklopu pruženih Usluga, a koje pružatelje nadziremo i s njima imamo uređene ugovorne odnose u kojima se posebna pažnja posvećuje zaštiti osobnih podataka.

Tvoje osobne podatke možemo prenijeti trećim stranama pružateljima newsletter ili distribucijskih servisa pošte kao što je npr. Mail Chimp.

Također, tvoje podatke možemo proslijediti trećim osobama odgovarajući na zahtjeve tijela državne vlasti ili kada se takvo korištenje nalaže temeljem zakona, sudskih naloga ili službenih tijela.

Treće zemlje ili međunarodne organizacije kojima se prenose osobni podaci

Tvoje podatke možemo prenijeti pružateljima usluga u trećim zemljama ili međunarodnim organizacijama, ali samo ukoliko se takvi prijenosi  ostvaruju temeljem odluke o primjerenosti ili podliježu odgovarajućim zaštitnim mjerama.

Koja prava imaš u vezi s obradom osobnih podataka?

Prema Općoj uredbi o zaštiti podataka, pripadaju ti različita prava u vezi s obradom tvojih osobnih podataka. Točnije, u bilo kojem trenutku možeš:

 • povući svoju privolu

Osim toga, u bilo kojem trenutku možeš zatražiti:

 • ispravak ili nadopunu osobnih podataka
 • brisanje podataka
 • zatražiti pristup i/ili preuzeti svoje osobne podatke
 • pravo na prigovor na obradu ili ograničavanje obrade

Ako želiš ostvariti neka od navedenih prava, možeš nam se obratiti sa zahtjevom na adresu e-pošte zaštitapodataka@login.hr ili putem drugih gore navedenih podataka za kontakt.

Također, ako smatraš da su povrijeđena tvoja prava u vezi s obradom osobnih podataka, imaš pravo podnijeti pritužbu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, Zagreb (www.azop.hr).

 Ova Obavijest o obradi podataka primjenjuje se od 23.05.2018 i ista je na snazi do izdavanja nove obavijesti ili izmjene i dopune postojeće.

Sigurnost-i-privatnost_ERP-cloud_2020-01-01_Login

Sigurnost-i-privatnost_ERP-cloud_2020-01-01_Login-sustavi